Що таке цукрові квіти?

Квіти із цукрової мастики – кондитерська прикраса, яку часом складно відрізнити від справжніх бутонів. Його роблять із пластичної маси, яка легко піддається обробці та добре тримає форму. Такий декор можна зазвичай побачити на святкових тортах та тістечках.

Як працювати з готовим марципаном?

Марципанову масу можна пофарбувати харчовими барвниками. Для цього в готовому марципані зробіть невелику ямку, капніть трохи барвника і добре вимісити, щоб пігмент рівномірно розподілився. Також можна фарбувати готові цукерки та фігурки з марципана, покривати їх глазур'ю, шоколадом чи кандурином.

Як працювати з харчовою мастикою?

Цукрову масу розкотіть у тонкий пласт і перенесіть на торт. Акуратно притискайте покриття долонями або кондитерським шпателем, намагаючись не залишати на поверхні вм'ятин. Щоб на торцях торта не було складок, розкачуйте мастику із великим запасом.

Як прикрасити торт?

Прикраса торта мастикою – як зробити

  1. розкачайте коло з мастики. Діаметр кола повинен бути приблизно рівний двом висотам торта плюс його діаметру. …
  2. накрутіть масу на качалку і перенесіть на торт;
  3. розгладьте верх праскою, намагаючись не розтягувати масу. …
  4. обережно загладьте боки, забираючи складки. …
  5. обріжте ролером надлишки.

Apr 27, 2017

Які їстівні квіти?

До класичного списку їстівних квітів можна віднести також квітки соняшнику, примули, хризантеми, лаванди, крокусу, монарди, кульбаби, квітки юкки, нів'яника, волошки, чорнобривців, мальви, фуксії, иссопа, троянди, колір жасмину та цитрусових.

Чим відрізняється квіткова мастика від звичайної?

Використовується виключно для моделювання кольорів та прикрас. Основне відмінність від звичайної мастики – вміст у складі загусника Карбоксимелцелюлоза (Sodium Carboxymethyl Cellulose) або Трагаканової камеді (gum tragacanth)

Як правильно розкотити марципан?

Перед роботою з марципаном стіл треба посипати цукровою пудрою. Розкачати на ньому марципанову масу в пласт (розмір більший за діаметр торта, враховуючи його висоту). Потім загорнути марципан на качалку і розгортати на торт. Краї, що звисають, акуратно розправити.