Кефір дає мінімальний присмак, роблячи м'ясо дуже ніжним та м'яким, і зберігає його соковитість. Якщо в рецепті є кисломолочний продукт, то маринувати потрібно не менше двох годин, перемішуючи при цьому. м'ясо для рівномірного розподілу приправ. Кефір підходить для свинини, яловичини та курки.

Що розщеплює м'ясо?

Більше того, ензими в кишечнику – найрозумніші речовини – вони виробляються в такій кількості, з урахуванням кількості та якості м'яса із шлунка. М'ясо В підсумку розщеплюється на амінокислоти, вітаміни, жирні кислоти та мінерали, які, у свою чергу, розносяться кров'ю по всьому організму.

Що використовують для розм'якшення м'яса?

Для того, щоб маринад працював на розм'якшення, до нього додають продукти, що містять ферменти або мають кисле середовище. Як перші використовуються Фрукти, другу групу представляють такі продукти, як пиво, лаймовий сік, оцет, кефір, які в процесі маринування руйнують сполучні волокна.

У чому замаринувати тверде м'ясо?

"Кислий" маринад Лимонного соку можна взяти від половини або цілого лимона на 1 кг м'яса. Ще одним пом'якшувачем для твердого м'яса є червоне вино. Підійде будь-яке, що є у домі. А от маринувати в оцті небажано: він буквально «виганяє» сік із м'яса, чому воно може стати ще більше жорстким.

Як зробити м'ясо для шашлику?

Кислотна основа зробить шашлик м'яким Вона розм'якшить сполучні волокна м'яса і зробить його ніжним. Підійдуть, наприклад, кефір, сметана або айран, томатний сік або свіжі помідори, газована мінералка, вино або пиво. Можна використовувати кислі ягоди (журавлину або брусницю), розведений лимонний сік або оцет.

Який фермент розщеплює м'ясо?

Желатиназ розщеплює желатин та колаген, основні протеоглікани м'яса на поліпептиди, пептиди та амінокислоти. Ліпаза – жири на гліцерин та жирні кислоти, але її активність у шлунку незначна.

Які спеції розм'якшують м'ясо?

За словами експерта, найпопулярніший шашлик м'ясний. До нього підійде пряність сумах. За допомогою цієї спеції маринують шашлики на Кавказі Вона розм'якшує м'ясо, воно ставиться соковитим і ніжним, тому сумах підходить для свинини, телятини та баранини.

Що робити, якщо м'ясо жорстке при жарінні?

Зробити у шматку м'яса невеликі надрізи, покласти в миску з нарізаною цибулею і збризкати трохи оцтом. Поставити у холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для пом'якшення яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків. Гірчиця розпушує волокна.