Офіціант в кінці зміни повинен привести приміщення в порядок, прибрати та перемити весь посуд зі столів (за наявності мийника посуду, посуд миє мийник). Протерти столи та стільці, а також їх правильно розставити.
Зміст:
- 1 Як правильно сервірувати стіл у кафе офіціанту?
- 2 Як правильно прибирати посуд офіціанту?
- 3 Хто має натирати склянки у ресторані?
- 4 Як правильно носити офіціантові тарілки?
- 5 Як правильно класти вилку та ніж на стіл?
- 6 Як називається послідовність подачі страв?
- 7 Як правильно має обслуговувати офіціант?
Як правильно сервірувати стіл у кафе офіціанту?
Спочатку стіл накривають скатертиною, потім сервірують стіл тарілками, приладами, скляним або кришталевим посудом, розкладають серветки і ставлять прилади для спецій і вази з квітами. Така послідовність дозволяє своєчасно та правильно розставити предмети сервірування із найменшими втратами від бою посуду.
Як правильно прибирати посуд офіціанту?
Офіціант правила обслуговування
- Прибирати брудну посуд слід з лівого боку гостя, а подавати нову страву праворуч
- Напої розливають, підходячи до гостя праворуч, використовуючи праву руку
- Усі столові прилади треба брати за ручки, а не за робочу поверхню
Хто має натирати склянки у ресторані?
бармен, мені тільки порожній склянка. сьогодні я п'ю своє горе. Протягом зміни, особливо якщо ротація гостей активна, багато п'ють, скло доводиться натирати часто, багато. Зазвичай цим займається бармен, а не офіціант, а в деяких закладах менеджер, але це залежить від конкретного місця.
Як правильно носити офіціантові тарілки?
Для офіціанта вміти носити дві тарілки в одній руці – це неодмінно. Це красиво. Тарілки мають бути паралельно один одному. Тарілки повинні бути паралельні підлозі.
Як правильно класти вилку та ніж на стіл?
лезо ножа завжди має дивитися у бік тарілки, а не навпаки; склянка води має бути над ножем; вилки повинні знаходитись у лівій частині тарілки; ложки завжди розташовуються праворуч від ножів….Основна сервіровка столу включає в себе:
- тарілку;
- вилку;
- ніж;
- ложку;
- склянку для води;
- серветку.
Як називається послідовність подачі страв?
Черговість подачі страв — це порядок, за яким офіціанти мають виносити їжу. Його дотримуються у солідних ресторанах та на банкетах з нагоди урочистих заходів.
Як правильно має обслуговувати офіціант?
Гостей слідує обслуговувати швидко, без шуму та суєти. Час очікування обслуговування має становити трохи більше 15-20 хвилин (до моменту подачі холодних страв). Офіціант винен вміти ставити посуд та розкладати столові прилади перед гостем без шуму, плавними рухами та у визначеному порядку.