За старозавітним розпорядженням чисто тільки м'ясо тварин з роздвоєними копитами, які харчуються травою (жують жуйку). Свині, верблюди та кролики не відповідають цьому визначенню, тому є своєрідними «виродками» у живій природі. Вживання в їжу їхнього м'яса забруднює організм і, що важливіше, душу.16-Feb-2017

Чому християни не їдять кролика?

Заборона на вживання кролятини та зайчатини пов'язана ще й з тим, що вбивають цих тварин ударом по потилиці, а отже, кров залишається у тварині, а православною є м'ясо з кров'ю не можна.

Навіщо корисне м'ясо кролика?

Вітамінний та мінеральний склад м'яса кроликів практично незрівнянний ні з яким іншим м'ясом. Так, у кролятині міститься вітамінів В6, В12, РР значно більше, ніж у яловичині, баранині, свинині. Багато в ньому заліза, фосфору та кобальту, у достатній кількості є марганцю, фтору та калію.

Яке на смак м'ясо кролика?

У м'яса кролика, На відміну від яловичини або баранини, взагалі немає сильно вираженого характеру. Воно має трохи солодкуватий смаком. Це найкраще дієтичне м'ясо для дітей. А сильний неприємний запах буває лише у випадку, коли кролик неправильно відгодований.

Чи можна євреям їсти кролика?

Тора перераховує чотири види тварин, які мають тільки одну з двох ознак кошерності. Це свиня, верблюд, даман та заєць/кролик. Ці тварини заборонені для харчування.

Чи можна їсти м'ясо віруючим?

Під час посту (т. зв. тілесного посту), залежно від його ступеня суворості, забороняється вживання: м'яса та молочних продуктів, риби (у певні дні), яєць. У християнстві заборонені до споживання кров тварин; мертвечина, придушення і звіроїдина.

Чому православним не можна пити кров?

Заборони на вживання задушення та на вживання крові тварин в їжу в християнстві збереглися, вони збігаються із заборонами в іудаїзмі та ісламі на їдіння м'яса з кров'ю. Удавленина є окремим випадком мертвечини. У мертвічині залишається кров тварини, тому вона заборонена в християнстві.

Чи можна їсти кроляче м'ясо?

М'ясо кролика є повноцінним поживним продуктом. Воно вигідно відрізняється від інших видів м'яса містить всі основні компоненти, необхідні організму. Крольчатина містить дуже багато повноцінного білка (понад 20 %). Це більше, ніж у баранині, яловичині чи свинині.