Зміст:
Де вигадали буряк?
Згідно з популярною кулінарною книгою Вінценти Завадської «Кухарка литовська», вперше опублікованою у Вільні у 1852 році, холодники бувають і ягідні, а буряковий готують з відвареним буряковим бадиллям і щавлем на холодній кип'яченій воді зі сметаною або на кислому молока.
Де з'явився охолодник?
Холодні кислуваті супи з буряків, бурякового бадилля, щавлю (холодники) – здавна гордість білоруської та литвинської кухні. У давнину їх робили на буряковому чи хлібному квасі. Іноді – на відварі щавлю, на злегка підкис сироватці або пахті.
Де вигадали холодний суп?
У російських виданнях гастрономів батьківщиною холодних супів вважається Центральна Азія. Холодні супи зазвичай подають на перше, солодкі холодні супи – на десерт.
Як називається охолодник?
Буряк, холодник, холодний борщ Польське населення називають суп Chłodnik, білоруси – Халаднік. По суті, буряк це звичайний холодний борщ. Охолоджені супи входять до багатьох національних страв східноєвропейських культур. У російській кухні борщ займає не останнє місце і готується різноманітно.
Чому борщ українська страва?
Сучасне значення борщу, як супу з буряка з капустою, було запозичене з української мови у ХІХ столітті. Сьогодні свої тонкощі та особливості приготування борщу мають і поляки, і росіяни, і литовці, і українці, і румуни, і білоруси. Чітких канонів немає.
Де вигадали борщ?
УкраїнаBorscht / Походження
В якому році з'явився окрошка?
Перші згадки про окрошці як про самостійну страву ставляться до кінця XVIII століття. Так, рецепт є в книзі 1790 «Старовинна російська господиня, ключниця і куховарство; або докладне повчання про приготування справжніх старовинних російських страв, заїдок і напоїв» за авторством Миколи Осипова.